Mine Yoga / TRE-hold der kører fast hver uge

Tirsdag TRE-hold: NyF. LOF`s lokale Kl. 17:00-19:00
Onsdag: Yogahold: Kajakklubben i Maribo Kl. 08:30-10:00
Fredag: Yogahold: Korpus Kl. 08:00-09:15

Et yoga retreat for alle

​Ønsker du at deltage i et yoga retreat? Hatha og Yin yoga er for dig, der ønsker at forberede din smidighed, styrke, balance og kropsbevidsthed. De klassiske yogastillinger gennemgås i et roligt tempo. Jeg kombinere Hatha yoga med øvelser fra TRE-metoden og Yin yoga.

Yoga er for alle. Hvis du er yoga interesseret og har lyst til at prøve, men tøver fordi du har en forestilling om, at du skal være på en bestemt måde, så lad os tage den forhindring af bordet med det samme.

Yoga stiller ingen krav eller forventning til dig. Det er dit job at kræve noget af dig selv og din yogapraksis. Men lad mig lige slå fast, at du hverken behøver at være faret vild, være specielt søgende, i krise, forvirret, mærkelig, vegetar, veganer for at blive accepteret i yogasalen. Du behøver heller ikke være tynd og smidig eller havde rigtige yoga outfit. Pointen er, at yoga er for alle.

Den yoga som jeg praktiserer er mest fysisk, og formålet er at strække led og bindevæv, stimulere blodomløbet og træne balance. Samt vi arbejder med åndedrættet.

Her er ikke perfektion i min yoga. Jeg har et andet krav det skal være sjovt at gå til yoga.

Hvad er et yoga retreat?

Et yoga retreat er en mulighed for at trække sig tilbage og fokusere yogaen og fordybe sig i processen og det rolige miljø. Du vil komme på et hold hvor alle er velkomne. Med hensyn til omgivelser og beliggenhed er det vigtigt at komme væk fra støj og forstyrrelser i alle dets former. Dette vil give os mulighed for at fokusere bedre på yogaen.

Sammen gennemgår vi yoga retreat programmet. Er der indput eller ønsker i specifikke fokuspunkter i programmet der før har hjulpet jer, kan vi også altid snakke om det.

Kontakt mig i dag og hør mere

Hvad er yogaens filosofi for mig?

"​Jeg er ret vild med yoga. Yoga er for mig glæde, nysgerrighed, indsigt og nye veje. Yoga handler for mig, om at finde hjem til mig selv. Det er der jeg går hen når hverdagens virkelighed har hvirvlet mig rundt. Jeg har altid drømt om at udføre yoga hver dag, det fungere bare bedst hvis jeg underviser i det. Herved har jeg oplevet jeg kommer tilbage til mit gamle jeg, hvor jeg dyrkede og underviste i gymnastik da jeg var yngre, det gør mig glad og yogafilosofien kan jeg genkende i psykoterapien, TRE-metoden der stammer fra bioenergetikken, jeg kan godt lide at yogaen har en spirituel dybde og en træningsform, som gør mig glad og livet lettere at leve både for mig selv og dem jeg underviser, her ser jeg folk udvikler sig i en positiv retning. Jeg bliver klogere på mig selv og min omverden. For mig er yoga en helhed, det har trukket andre ting med sig. Jeg er også blevet vegetar i september 2018, det var der jeg også besluttede jeg ville tage en yoga uddannelse. Under et yoga retreat i Spanien, fandt jeg ud af, at yogaen kunne det samme som psykoterapien og TRE-metoden.

​Jeg tror på, at via yoga filosofien kan jeg være med til at gøre verden bedre, hvis vi får mere ro på, især i vores hoveder og i vores nervesystem. Vi har brug for at lære og lære fra os at vi har brug for at være gode ved os selv og hinanden. Yoga er en livsfilosofi, en lære til selvindsigt til at leve her og nu. Det er et redskab til at skabe ro og balance både fysisk, mentalt og sjæleligt. Yoga handler om opmærksomhed og om at koncentrere sig, om en enkelt ting ad gangen, og på den måde være tilstede i nuet.

​Yoga handler for mig om at få en positiv opmærksomhed med ind i kroppen. Derfor underviser jeg altid til at være blid og god mod sig selv, når jeg underviser i yoga. Når jeg selv dyrker yoga glæder jeg mig over det jeg kan. Jeg arbejder på at acceptere det, der er.

Jeg arbejder på, at jeg selv accepterer mit eget niveau og gruppen jeg undervisers niveau. Det jeg godt kan lide ved yogaen er, at dem som dyrker yoga har en interesse og en lyst, lige som jeg selv, om at arbejde med sig selv og sin krop. At man tør være autentisk i forhold til, hvad man føler, og respondere ærligt, på det kroppen fortæller en.

​Jeg har nu valgt, at yogaen er min motions form og dyrker det 5 gange om ugen, det givet mig en stærk og smidige krop. Jeg har fået et mere roligt sind og er kommet i en form for balance. Det samme hører jeg på de hold jeg underviser. De fortæller mig, at deres hverdag er blevet mere stressfri efter de er begyndt til yoga og TRE hos mig. TRE øvelserne er 7 øvelser, som ligner yoga øvelser, der forløser psoas musklen og hele det parasympatiske nervesystem. Yogaen og TRE-metoden, af David Berceli, giver så meget mening for mig og begge dele har samme agenda, at skabe ro i sindet og balance i kroppen. Yogaen og TRE-metoden giver afslapning i kroppen og sindet får sin forløsning.​

Jeg kan konkludere, at yoga gør mennesket stærkere og bedre til at finde ro og koncentrere sig. Yogaen giver glæde i livet og gør livet lettere at leve, mere simpelt og enkelt. Det giver kroppen en sund tilstand er min opfattelse. Helt automatisk begyndte jeg også at spise mere hensigtsmæssigt, jeg blev vegetar. Hvilket jeg har set flere og flere gør. Yoga gør mig lykkeligere og jeg får mere energi, derfor bliver jeg ved med at udforske yoga og praktisere yoga.

​Fagligt har det også givet mig indsigt og viden om mennesker: Hvordan de har det fysiske og mentalt, hvad de tænker og ønsker. Jeg oplever, at mennesker jeg underviser, mærker sig selv meget bedre, når de dyrker yoga og er mere rolige i deres krop og psyke."

Venlig hilsen
Birgit