Bærer du rundt på stress, sorg, spændinger og traumer? ​Har du svært ved at komme ud med dine følelser, og får du sagt "ja", når du egentlig mener "nej"? Så er bioenergetik og TRE-metoden lige noget for dig.

Øvelser til stress-, angst-, og traume terapi

En gang om måneden underviser jeg i bioenergetik, de fem tibetanere, TRE-metoden, gestaltterapi og mindfulness-øvelser, der blandt andet kan bruges i forbindelse med angst behandling, stress behandling og traumebehandling. Du kan læse mere om de forskellige metoder under ”Arbejdsmetoder”.

​Min praksis ligger i Nykøbing Falster i Guldborgsund kommune, og den er derfor let tilgængelig, hvad enten du kommer fra Nykøbing Falster, Maribo eller fra det øvrige Lolland-Falster.

Book en tid i dag

​​Hvad er bioenergetik og TRE-metoden?

Bioenergetik og TRE-metoden (Tension and Trauma Releasing Exercises) er meget enkle øvelser, der styrker nervesystemet, kredsløbet og fordøjelsen, og som modvirker stress og spændinger. Øvelserne forbedrer åndedrættet og giver fred og harmoni. Deres dybdegående virkning skyldes samspillet mellem bevægelse, åndedræt og en efterfølgende afspænding.

​Bioenergetik er en terapiform, som hjælper på spændinger i kroppen og forskellige symptomer, der har sat sig fast psykisk og fysisk. Øvelserne kan afhjælpe stress, depressioner, chok og traumer, og de kan derfor være en del af din stress behandling, angst behandling, depressionsbehandling eller traumebehandling. Efter øvelserne kan du opleve, at du får masser af energi igen.

​Bioenergetik er et redskab, der sætter ekstra gang i din proces. Derfor kan du til tider have brug for traume terapi, behandling af angst, stress eller lignende. Øvelserne kan godt give flashbacks, og du kan derfor have brug for ekstra traume terapi til at integrere dine oplevelser.

​​Det er en metode, som giver dig et værktøj, der kan bruges som selvregulering og mindske søvnproblemer, stress, depressioner og meget mere.

Sådan foregår bioenergetik

Vi samles i en gruppe og starter med at varme op med "De fem tibetanere". Vi bruger meget tid på at lære at være i nuet og mærke de signaler, som vores krop sender os. Derfor er meditation også en gentagende aktivitet.

​Herefter arbejder vi med de blokeringer, som fylder mest på holdet. Fra gang til gang sammensætter jeg et program, som passer til kursisterne. Dette kan variere inden for vrede, glæde, seksualitet og sorg. Vi følger op med forskellige øvelser, som er stress-, chok- og traumeforløsende og slutter til sidst af med en snak i gruppen, hvor vi alle får sat ord på vores oplevelser.

​For mig personligt har det givet ro og glæde i mit liv. Jeg har selv udøvet bioenergetik siden 2002 og er i dag glad for at have fundet en metode og et redskab, der altid er lige ved hånden, når jeg har brug for stressforløsning i min krop, eller hvis jeg ønsker mere energi.

​Praktisk information

Medbring løstsiddende tøj som du kan bevæge dig frit i samt et tæppe og et liggeunderlag.

Du kan se mere her: www.traumaprevention.com. Kig under David Berceli YOUTUBE og se metoden der.

Læs referencer fra tidligere kursusdeltagere her.

​Hør mere om traume terapi og TRE-metoden

Er du i tvivl om, hvorvidt denne form for behandling og terapi er noget for dig, så send mig en e-mail på birgit1967.2@gmail.com eller ring til mig på telefon 26 35 02 67.

​Ønsker du at tilmelde dig, kan du gøre det her.

​Husk at skrive din adresse og dit telefonnummer.